Omelet met appel, dadel, noten en banaan

Dit recept las ik laatst in het januarinummer van het tijdschrift Paleo en ik vind het zo ontzettend lekker! Copy, paste dus maar. Of je koopt het tijdschrift zelf nog want dit was zeker niet het enige heerlijke recept wat ik er uit gemaakt heb ­čśë Ik ben overigens geen Paleo-adept hoor. Maar het voordeel van inspiratie opdoen in Paleoland is dat alle recepten in ieder geval met pure, natuurlijke ingredi├źnten zijn. En daar loop ik dan weer w├ęl warm voor!

Variatie

Ik ben een groot voorstander van eiwitrijk ontbijten ├ęn van variatie in je maaltijden. Ik merk in mijn coachings dat veel mensen in de ochtend naar kwark grijpen (want eiwitrijk) en dat dan iedere dag eten. Als ik dan vraag naar variatie dan komen mensen soms niet verder dan de ene dag banaan, de andere dag bosbessen door de kwark. Wat uiteraard ook een prima variatie is! Maar goed, wel iedere dag kwark. 

Darmgezondheid

Je kunt je darmen gezonder eten met variatie. Onderzoek toont aan dat de diversiteit van bacteri├źn in je darmen bepalend is voor je darmgezondheid. Door gevarieerd te eten, krijg je meer variatie in je darmbacteri├źn. Zo eet je jezelf naar een gezonde darmflora en dat heeft weer invloed op je gewicht: een gezonde en diverse samenstelling van je darmbacteri├źn maakt de kans op overgewicht kleiner.

Breek de dag, tik een eitje

Tik dus eens een eitje of 2-3 voor een omelet als ontbijt dus. In een kwartiertje klaar ├│f de avond ervoor al te preppen. Het is namelijk koud ook echt heel erg lekker en daardoor dus ook heel geschikt als meeneemlunch. Of je warmt hem een klein beetje door in de koekenpas in de ochtend. Verder is dit recept rijk aan magnesium door de banaan, dadels en de walnoten. Is het belangrijk voor je om te matigen met suikers? Laat dan de dadels weg of gebruik er maar eentje. De hoeveelheid fruit in dit recept (appel+banaan+dadel) dekt 2 stuks fruit: de aanbevolen hoeveelheid per dag. Heb je die ook meteen binnen. 

Ingredi├źnten (1 persoon)

  • 3 eieren 
  • 30 gram walnoten
  • ┬Ż appel
  • ┬Ż kleine banaan
  • 2 medjoul dadels
  • kaneel naar smaak
  • snufje peper
  • olijfolie/kokosolie/roomboter om in te bakken

(Bevat ca 46 gram vet, 60 gram koolhydraten, 23 gram eiwit per omelet)

Bereiden

Maal iets meer dan de helft van de walnoten samen met appel en dadels grof in de keukenmachine of snijd in kleine stukjes. Meng met de losgeklopte eieren en maak op smaak met kaneel en een snufje peper. Bak er een omelet van en garneer deze op je bord met de rest van de walnoten en plakjes banaan.

Voed Je Bewust