Coaching op Leefstijl

Leefstijlcoaching

CooL staat voor Coaching op Leefstijl en is een groepsprogramma van 2 jaar. Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering als je voldoet aan de volgende criteria.

Criteria

  • Je hebt een BMI>30 óf
  • Je hebt een BMI tussen 25 en 30 en een verhoogde kans op hart- en vaatziektes of Diabetes type 2 én
  • Je bent ouder dan 18 jaar

Programma

In dit programma leer je hoe je jezelf nieuw gedrag aanleert en van nieuw gedrag een nieuwe gewoonte maakt. Dat helpt je om betere keuzes voor jezelf te maken op het gebied van onder andere voeding, beweging, slaap, time-management en ontspanning.

In een periode van 2 jaar kun je onder begeleiding van mij en met de steun van je groepsgenoten je leefstijl stapje voor stapje veranderen.

Samenwerking:

  • Intakegesprek (60 min) waarin we samen kijken naar de doelen die je jezelf wilt stellen voor dit programma en je motivatie.
  • 16 groepsbijeenkomsten (de eerste 8 maanden 1x per maand, daarna 1x per 2 maanden 90 min). Voor meer informatie over de inhoud van deze sessies, klik hier.
  • 6-7 individuele gesprekken (45-60 min) om je doelen scherp te houden en te kijken wat er nodig is om ze te behalen.

Tijd

Een CooL-traject duurt 24 maanden en ik start 2x per jaar een nieuwe groep: in maart/april en in september/oktober. Wil je eerder aan de slag? Samen met mijn collega’s van Leefstijlcoaching Den Bosch zorgen we ervoor dat er doorlopend nieuwe groepen starten. Je kunt daardoor altijd binnen 2 maanden aan de slag!

Kosten

Het hele traject kan vergoed worden vanuit de zorgverzekering als je voldoet aan de criteria.

Contact

Als je vragen hebt mag je me gerust bellen. 

Heb je interesse?

Meld je dan aan!

Vraag een gratis gesprek aan

Heb je vragen of wil je je aanmelden?
Dat kan eenvoudig via onderstaand formulier.
Zullen we vrijblijvend kennismaken?