Over

Portret Ilse Staps leefstijlcoach afvallen Den Bosch Oss

Ik ben Ilse.

Over nieuwe inzichten en een nieuw uitzicht

Van in de pas lopen naar de regie pakken over je eigen leven. Van hoofd naar je lijf. Het was voor mij een groot proces. 

 

Ik merkte dat als ik wilde veranderen ik dat in kleine behapbare stukjes moest doen, anders liep ik er op stuk en gaf ik het op. 

 

Ik weet nu wat ik wil en waar ik toe in staat ben. Wat ik kan en leuk vind. Waar ik energie van krijg. 

 

 

Ik weet hoe ik mijn leven moet voeden.

 

 

Welk uitzicht wil jij bereiken?

In de pas lopen

Lang overkwam het leven mij. Ik liep in de pas, deed wat ik dacht dat er van me verwacht werd en stelde niet teveel vragen. Ging studeren in een richting waar werk in te verwachten was. Alles op de rit, zo leek het. Maar echt gelukkig was ik niet. Ik hield me niet bezig met wat nodig was om gelukkig te zijn. Als ik een keer een biertje nam, dan werd het vanzelf gezellig. Dat was geluk voor mij.

Invullen voor een ander

Ergens halverwege de veertig begon ik me te realiseren dat ik het leven van anderen leidde. Dat ik niet de dingen deed waar ik zelf blij van werd maar vooral bezig was met die dingen zo doen dat andere mensen blij van mij werden. Of althans, waarvan ik dacht dat andere mensen blij werden. Want invullen wat ik dacht hoe anderen over mij dachten, daar was ik een meester in.

Het roer om?

En ineens ging het niet meer. Mijn lijf protesteerde al een aantal jaren en ging op slot. Het moest anders. Met een grote stap gooide ik het roer om. Geen idee waar ik naartoe moest. Als het maar een andere kant op was.

Dobberen in chaos

Maar regie nemen zonder dat je weet waar je naar toe wilt, dat bleek niet zo goed te werken, kwam ik achter. Ik had mezelf nooit vragen gesteld, had nooit doelen behaald. Ik dobberde maar wat rond in de chaos van mijn hoofd.

Van hoofd naar lijf

Ik leerde met yoga te voelen wat er gebeurde in mijn lijf en daar gebeurde ondertussen van alles. Het kwam heel langzaam tot rust. Het begon tegen me te praten en ik luisterde. De stemmetjes in mijn hoofd kregen wat minder aandacht. Mijn lijf was nu aan de beurt. Ik ging me verdiepen in voeding en veranderde mijn voedingspatroon. Er kwam tijd voor mezelf, een persoonlijk coachproces en diverse opleidingen in yoga, leefstijlcoaching en voeding.

Regisseur van mijn leven

Ik weet nu waar ik naar toe wil en wat belangrijk voor me is. Ik wil mensen ondersteunen in hun veranderproces naar een gezondere versie van zichzelf.

Voed je leven

Een versie waarin je moeiteloos die dingen in je leven doet waar je van groeit. Waarin je die dingen doet die jouw leven voeden. Waar je rust in vindt. Een leven waarvan jij de regisseur bent. Waarin je mag veranderen in kleine stappen. Overzichtelijk, duidelijk en soms zelfs moeiteloos. Ik geniet intens van de veranderingen die ik zie bij mijn coachees en yogaleerlingen. De inzichten die bovenkomen. De uitzichten die veranderen. Iedere dag een heel klein beetje anders. Want Rome werd per slot van rekening ook niet in 1 dag gebouwd. En is trouwens nog steeds niet af…..

 

 

“Je kunt elk doel bereiken in kleine stappen. Welke stap zet jij vandaag?”

Top 10 redenen om met mij aan de slag te gaan

Groei is een geleidelijke verandering naar iets mooiers.
 • Je leert scherp te krijgen wat voor jou nou echt belangrijk is in je dagelijks leven.
 • Je leert keuzes te maken waarbij je je vandaag en in de toekomst goed voelt.
 • Je gaat je leven weer voeden in plaats van vullen.
 • Je leert jezelf doelen stellen die haalbaar zijn.
 • Kleine stappen, groot geluk: door de stappen naar je doel klein te houden, kost verandering veel minder moeite. En houd je dus tijd en energie over om daar blij van te worden.
 • Je leert je lichaam tot rust te brengen en gaat weer lekker slapen.
 • Je hoeft niet meer de hele dag te denken aan eten omdat je 3 maaltijden zo in elkaar zitten dat je genoeg eet om je tussendoortjes te laten.
 • Je leert hoe je zelf je maaltijden in balans brengt met voldoende vetten, eiwitten en koolhydraten.
 • Je gaat op zoek naar de manier van bewegen die past bij het doel wat jij wilt bereiken.
 • Je voelt je fitter, helderder en energieker doordat je die dingen doet en laat die bij je passen.

Contact

Als je vragen hebt mag je me gerust bellen. 

Adem in, adem uit
bij elk drankje dat je drinkt
?

Meer rust in je lijf

Vraag een gratis gesprek aan

Heb je vragen of wil je je aanmelden?
Dat kan eenvoudig via onderstaand formulier.
Zullen we vrijblijvend kennismaken?

  Het effect van coaching

  Wat zeggen anderen daarover?

  De rust die Ilse overbrengt vind ik heel prettig en leerde mij om de “problemen en situaties” van een afstand te bekijken. Daarna pas reageren. Soms moeilijke sessies, maar altijd verhelderend en dan weer met een goed gevoel naar huis. 

  Harriëtte (57 jaar) - Deelnemer Coachtraject

  Het heeft me geholpen om mijn leefstijl nog verder aan te scherpen. Ik at altijd al aardig bewust dankzij een macrobiotische opvoeding, maar nieuwe inzichten op het gebied van voeding vind ik altijd boeiend. Ik ben meer gaan variëren en bewuster gaan bewegen met behulp van mijn fitbit. 

  Katja (47 jaar) - Leefstijl-en Voedingsanalyse

  Veel van wat je hebt verteld gebruik ik nog dagelijks, om er maar een paar te noemen: voedingkeuzes (niet te veel koolhydraten), maar ook de HIT training ‘s ochtends voor het ontbijt. Ik ben er graag mee bezig, ook omdat je vrij snel resultaat behaald, bijv. door je fitter te voelen. 

  Frits (51 jaar) - Leefstijl-en Voedingsanalyse

  Accepteer ik hoe ik ben of wil ik veranderen? Ik ben goed zoals ik ben en hoef voor niemand te veranderen. Mensen helpen en voor anderen klaarstaan doe ik nog steeds, maar wel tot een bepaalde grens. Die kan ik steeds beter aangeven, ook al ben ik er nog niet. 

  Sara (34 jaar) - Deelnemer Coachtraject

  Het fijne aan de sessies met Ilse vond ik de zelfreflectie die naar boven kwam. Waar ik tegen aan liep en hoe ik dat oppakte, was een patroon dat doorbroken moest worden. Ik moest voor mezelf opkomen! Met vallen en opstaan word ik steeds sterker en durf mezelf steeds vaker op de 1e plaats te zetten. 

  Harriëtte (57 jaar) - Deelnemer Coachtraject

  Ik vond de ruimte om te beginnen erg fijn, lekker licht. Op mij kom je over als een rustige vrouw met ruimte voor mijn verhaal. De weekplanning voor maaltijden zijn ondersteunend. Je hebt me de weg gewezen in “plantaardige melk” land, waardoor ik nu weer lekkere cappuccino’s kan drinken.

  Lilian (51 jaar) - Deelnemer Coachtraject

  Ik weet niet hoe, maar tijdens de coachgesprekken met Ilse raakte ik gemotiveerder dan ooit om anders te gaan eten. Ik denk dat het komt door de inzichten die ik kreeg. En… een paar kleine aanpassingen in mijn eetpatroon hadden een groot effect; ik weeg 12 kilo minder. 

  Lisette (50 jaar) - Deelnemer Coachtraject