Help, ik wil een weekmenu

De afgelopen weken had ik de eerste individuele gesprekken met de deelnemers van de CooL-groep die midden in de Coronacrisis startte met hun traject. Na weken online sessies was een live 1-op-1 gesprek weer zo fijn. Wat me opviel in deze gesprekken was een behoefte bij een aantal deelnemers aan het aangereikt krijgen van een weekmenu. Dit herkende ik grappig genoeg niet uit mijn vorige groep dus het zetten me aan het denken. Want waarom doe ik dat eigenlijk niet?

Zelf doen

Voor mij haalt een weekmenu wat door iemand anders bedacht is, de kracht uit jouw proces. Ik wil je namelijk leren het zelf te doen. Zelf te onderzoeken wat je nodig hebt, je eigen lichaam leren kennen. Leren wat een lichaam nodig heeft als bouwstoffen en daar jouw eigen receptenboek omheen bedenken. Want mijn lichaam heeft wellicht iets anders nodig dan het jouwe en het lijkt mij essentieel dat jij uitzoekt hoe het bij jou werkt. Want als je weet hoe iets werkt, kun je het voor je laten werken. Je neemt de regie over jouw eten.

De kracht van de groep

We zitten afgelopen maandag met de groep voor het eerst live bij elkaar en hebben het over de wens van het weekmenu. Ik snap de wens. Een weekmenu geeft overzicht en als je het van mij krijgt dan zal het wel een goed menu zijn want je vertrouwt op mijn kennis, toch? Het probleem zit hem dan ook niet in de behoefte aan overzicht. Die is menselijk en goed want plannen helpt om overzicht te krijgen. Ik ben voor weekmenu’s. Ik wil ze alleen niet aanleveren. Ik ben niet de regisseur van het leven van mijn coachees. Je bent je eigen regisseur. Of: dat wil ik je in ieder geval weer laten worden.

Leren van en met elkaar

Dan zegt een van de deelnemers: “ik doe juist mee omdat er geen weekmenu’s zijn. Ik wil graag leren hoe ik het zelf kan doen.” Ze is gaan experimenteren met meer eiwitten toevoegen en voelt dat dat haar goed doet. “Jouw tip van de bananenpannenkoekjes is een hit bij ons thuis”. Een ander reageert daarop: “ik bak ook een soort pannenkoekjes met ricotta en courgette voor lunch, ook heerlijk”. Wat als we die recepten nou eens gaan delen? De app-groep wordt aangemaakt, eiwitrijke recepten vinden nieuwe keukens. Iedereen maakt zijn eigen weekmenu en inspireert elkaar. We leren van en met elkaar. En zou jij die recepten nou ook wel eens willen zien? Dat kan. Via deze link kom je erbij. Eet smakelijk!

 

Wil jij ook gezonder leven en heb je daar ondersteuning bij nodig? Ik kan je snel op weg helpen. Kijk eens bij mijn aanbod.

Voed je bewust